Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Martino válaszol

 Tata Martino keveset beszélt az Ajaxról a BL-nyitány előtt, de ez elsősorban a kritikus újságírói kérdéseknek volt köszönhető. Az argentin edző azonban állta a sarat, és továbbra is hisz abban, hogy a hibákat ki tudják javítani, s így hamarosan újra olyan szintet üthet meg a csapat játéka, mint a legnagyobb sikerek idején.

 
  
 
Tata Martino édesapja kedden elhunyt, így a szakember az Ajax elleni mérkőzés után azonnal hazautazik Argentínába.
A BL fontos, de nem kap extra figyelmet
 
„Nyilvánvaló, hogy minden edző számára nagyon fontos mérföldkő a BL-ben való részvétel. Nekem is sok célom, elvárásom van ebben a sorozatban, különösen hogy olyan csapattal vágunk neki a sorozatnak, amilyen a rendelkezésünkre áll.”
 
„Ugyanakkor nem szeretnék kategorizálni, a Barcelonának minden sorozatban, ahol elindul, nyernie kell.”
 
Hisz abban, hogy jobb lesz a csapat
 
„Azzal a céllal, elképzeléssel érkeztem Argentínából, hogy hiszem, meg tudjuk ismételni a klub történetének legnagyobb sikereit, legszebb időszakait. Ebben továbbra is hiszek.”
 
A játék hatással lehet a rotációs tervekre
 
„Mielőtt a rotációra gondolnék, el kell érnünk azt, hogy a csapat lényegesen kiegyensúlyozottabb legyen, tudja lezárni a meccseit, és mindannyian fussunk egy kicsit kevesebbet. Első lépésként a csapat működését kell a megfelelő pályára állítani.”
 
„Kötelességünk folyamatosan önkritikusnak lenni. Egy olyan csapatnál mely elérte a tökéletesség szintjét, mindig mindenki azon lesz, azon gondolkozik, hogy ezeket az eredményeket sikerüljön megismételni. A célunk az kell legyen, hogy továbbra is a legjobbak legyünk, de szükségünk van kiegyensúlyozottságra, és arra, hogy ne legyen ennyi hullámvölgy a teljesítményünkben.”
 
Figyelmetlenségek
 
„Beszélünk arról, amik az elmúlt meccseken történtek. Abból a helyzetből, hogy előnyben vagyunk, szinte hívjuk az ellenfelet, hogy szálljon be ő is a mérkőzésbe. Itt arról van szó, hogy a csapatnak mindig a megfelelő utat kellene választania, és meg kell dolgoznia a győzelemért.”
 
Állított játékhelyzetek
 
„Nagyon sok dolgot meg kell változtatnunk még. A Barçának sok problémája volt ebből az elmúlt időszakban úgy is, hogy zónát védekezett, és úgy is, hogy embert fogott. Ez abból is adódik, hogy fizikálisan erősebbek az ellenfelek, amivel nem sok mindent tudunk csinálni, ezért arra kell törekednünk, hogy minél hatékonyabban védekezzünk.”

54ada4067d038a591fe027af80310961.jpg